20211009

Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

SpreadKOM

Nonverbális kommunikáció - séta a parkban

A kommunikációs rendszerek áradatában, amelyek minden nap egyre jobban sértik a magánéletünket, a művészek alternatív kommunikációs módszereket keresnek. A projekt alapja egy olyan mikro kommunikációs módszer, amely a technológia és a madárdal ötvözésével próbálja meg elkerülni a nem kívánt irányítást azáltal, hogy innovatív módon felébreszti elsődleges érzékeinket.

Időpont

2021. október 9. 11:00 Regisztráció
2021. október 9. 15:00 Regisztráció
Ez a rendezvény sajnos már véget ért.
#városi séta #workshop #Ablakabartókra #Együttmozdulók #Várostbelakók #Welcomeculture

A BridA művész kollektívája arra keresi a választ, hogy a mai információdömpingben milyen alternatív módok létezhetnek a kapcsolatteremtésre, annak fenntartására. El tudjuk képzelni az életünket a modern mindenben tettenérhető kommunikációs és tájékozódási eszközök nélkül? Vagy legalábbis úgy, hogy fenntartható és rendszerfüggetlen módon üzemelnek? A projekt alapja egy olyan mini kommunikációs rendszer, ami a madárdal és technológia ötvözésével jön létre, természetbe ágyazva. Újszerű módon felébreszti az elsődleges érzékeinket és így próbál meg kilépni a rendszerből. Minden létező kommunikációs hálózat, mint például az internet, a telefonálás és a GPS központosított, ami lehetővé teszi egy központi szereplő számára, hogy ellenőrizze és felügyelje a felhasználókat. A mai világban nem lehet emellett elmenni. A projekt részben kritikus perspektívát kínál a modern technológiához, részben pedig segít, hogy újra felfedezzük az elfelejtett érzékszerveinket – figyeljünk és kapcsolódjunket.

A BridA művészcsoportot a Venice Academy of Fine Arts-on diplomázott Tom Kerševan, Sendi Mango és  Jurij Pavlica hozta létre 1996-ban egyetemi éveik során. A kollektíva a kortárs képzőművészeti gyakorlat széles spektrumát felölelve alkot, számos külföldi és hazai helyen állítottak ki, valamint sok neves nemzetközi rezidencia programon, workshopon és szemináriumon vettek részt. Alkotásaik több nemzetközi kortárs gyűjteményben megtalálható. 2015-ben megkapták a Nova Gorica-i Önkormányzat legnevesebb kitüntetését a 20 éves aktív és elismert működésük érdemeként. 2018-ban a nemzetközi Tesla Díjat nyerték el, melyet a ljubljanai a Museum of Transitory Art adott át.Továbbá több neves európai ösztöndíjban is részesültek. 

Az alkotók innovatív technológiai és tudományos megközelítéseket alkalmaznak  a kortárs művészet új módszerekkel történő megértése céljából. Interaktív projektjeik során a közönséget aktívan bevonják az alkotás folyamatába, így az évek során munkáik főszereplőjévé vált a publikum.

Időpont: 2021. október 9. 11.00 és 15.00

Helyszín: Gellért hegy, Jubileumi Park

Találkozás: a program kezdése előtt 10 perccel a Verejték utca és a Rezeda utca sarkánál.

A program a hatályos járványügyi előírások betartásával látogatható. Az aktuális információkról kérjük tájékozódjon a helyszíneken és a helyszínek weboldalain.

Helyszín

Gellért-hegy jubileumi park   Budapest, Verejték u. 2, 1118

Gellért-hegy jubileumi park

Budapest, Verejték u. 2, 1118

Kapcsolódó programok

Ökováros felé vezető út

városi séta

Ökováros felé vezető út
Séta a Főkert munkatársával a fenntarthatóan zöldülő Budapestről
Szomszédünnep a Csarnoknegyedben

workshop

Szomszédünnep a Csarnoknegyedben
Közösségi workshop
Harcosok Klubja workshop

workshop

Harcosok Klubja workshop
Workshop felnőtteknek