20211007

Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

DoItYourself

Kollektív festés

Ahhoz, hogy a megismerhessük a kreatív folyamatok és a műalkotás által közvetített értékeknek a kapcsolatát, szükséges a hagyományos folyamatok tudatos átalakítása. Ennek érdekében különböző alkotási kísérletek elvégzésére van szükség. Az emberek az utcán megadott instrukciók alapján alkotják meg a festményt.

Időpont

2021. október 7. 14:00-17:00
Ez a rendezvény sajnos már véget ért.
#workshop #Ablakabartókra #Együttmozdulók #Welcomeculture

Hangutasítások a festmény elkészítéséhez. Az emberek az utcán alkotják meg a festményt megadott instrukciók alapján. 

Lehetséges-e a műalkotás azonnali közvetítése a környezet és a társadalom számára? Tud-e függetlenedni a mű a művésztől? Hogyan határozzuk meg a távolságot a művész és a műalkotás között a megvalósítás folyamata során? Hogyan változtassuk meg az események sorrendjét a műalkotás megvalósításakor? Ezen kérdések végiggondolása a már ismert folyamatok átértékeléséhez vezetnek.

A BridA művészcsoportot a Venice Academy of Fine Arts-on diplomázott Tom Kerševan, Sendi Mango és Jurij Pavlica hozta létre 1996-ban egyetemi éveik során. A kollektíva a kortárs képzőművészeti gyakorlat széles spektrumát felölelve alkot, számos külföldi és hazai helyen állítottak ki, valamint sok neves nemzetközi rezidencia programon, workshopon és szemináriumon vettek részt. Alkotásaik több nemzetközi kortárs gyűjteményben megtalálható. 2015-ben megkapták a Nova Gorica-i Önkormányzat legnevesebb kitüntetését a 20 éves aktív és elismert működésük érdemeként. 2018-ban a nemzetközi Tesla Díjat nyerték el, melyet a ljubljanai a Museum of Transitory Art adott át. Továbbá több neves európai ösztöndíjban is részesültek. 

Az alkotók innovatív technológiai és tudományos megközelítéseket alkalmaznak  a kortárs művészet új módszerekkel történő megértése céljából. Interaktív projektjeik során a közönséget aktívan bevonják az alkotás folyamatába, így az évek során munkáik főszereplőjévé vált a publikum.

A program a hatályos járványügyi előírások betartásával látogatható. Az aktuális információkról kérjük tájékozódjon a helyszíneken és a helyszínek weboldalain.

Helyszín

Allee   1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 8-10.

Allee

1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 8-10.

Kapcsolódó programok

SpreadKOM

városi séta

workshop

SpreadKOM
Nonverbális kommunikáció - séta a parkban
Tiltott gyümölcs

workshop

Tiltott gyümölcs
Workshop felnőtteknek
KÉPEZŐ: Álmaink és vágyaink – Elindulás a belső világunkba

workshop

KÉPEZŐ: Álmaink és vágyaink – Elindulás a belső világunkba
művészetterápiás workshop felnőttek részére