20211009

Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Johannes Bellinks (NL): Reverse

Dimenzióváltó workshop

Reverse c. részvételi köztéri előadása keretében Johannes Bellinx szokatlan módon tapasztaltatja meg a világot: hátrafelé gyalogolva vezeti végig nézőit egy választott városi útvonalon, közben köztereket és különböző magántereket is keresztezve.

Időpont

2021. október 9. 10:00-14:00
Ez a rendezvény sajnos már véget ért.
#performansz #workshop #Ablakabartókra #Együttmozdulók #Várostbelakók #Welcomeculture

Amikor előrefelé nézünk, utat engedünk a visszapillantásnak és a célirányos változásoknak az előre nem látható események sorában. A Reverse viszont szó szerint egy teljes fordulatot javasol, így konfrontatív módon tudatosítja bennünk, hogyan is közelítjük meg a világunkat. Egy hipnotikus hanganyag, a fikció és a valóság fúziója a Reverse-et egyedi fizikai és mentális tapasztalattá teszi. 

Az előadás arra invitálja a nézőket, hogy más módon legyenek jelen a saját testükben. Számos keleti és afrikai kultúrában nem létezik “múlt” és “jövő”: a nyugati lineáris időfelfogás helyett a szimultaneitásban hisznek. Mit jelentene a létünk, ha nem lebegne folyamatosan a szemünk előtt az elérendő cél? Ha múlt, jelen és jövő egyetlen entitásba forrna össze?

Akárcsak Bellinx minden előadása, a Reverse is a percepcióról szól – azáltal, hogy megváltoztatja közönsége nézőpontját, más kereteket, más irányokat javasol, egyszersmind a környezetünk másfajta megélést javasolja.

A Reverse című előadás hátrafelé gyalogolva vezeti végig a nézőket egy választott városi útvonalon, közben köztereket és különböző magántereket is keresztezve. Az előadás 2022 tavaszára tervezett budapesti adaptációját 2021 őszén egy egynapos workshop előzi meg, amelynek keretében az érdeklődők bepillanthatnak nem csupán Bellinx munkamódszerébe, hanem a hely- és kontextusspecifikus alkotás fortélyaiba is. A workshopot művészeknek, nézőknek és járókelőknek egyaránt javasoljuk.

Találkozás a kezdés előtt 15 perccel, helyszín: Valyo Bázis, 1116 Bp. Kosztolányi Dezső tér 7.

Johannes Bellinx

A program a hatályos járványügyi előírások betartásával látogatható. Az aktuális információkról kérjük tájékozódjon a helyszíneken és a helyszínek weboldalain.

Helyszín

Valyo Bázis   1116 Bp. Kosztolányi Dezső tér 7.

Valyo Bázis

1116 Bp. Kosztolányi Dezső tér 7.

Kapcsolódó programok

KÉPEZŐ: Álmaink és vágyaink – Elindulás a belső világunkba

workshop

KÉPEZŐ: Álmaink és vágyaink – Elindulás a belső világunkba
művészetterápiás workshop felnőttek részére
Szomszédünnep a Csarnoknegyedben

workshop

Szomszédünnep a Csarnoknegyedben
Közösségi workshop
SpreadKOM

városi séta

workshop

SpreadKOM
Nonverbális kommunikáció - séta a parkban