20211002

Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Hazádnak rendületlenül

Fotókiállítás Bura Károly emlékére

A Roma Parlament Egyesület Művészeti Galériája épp abban a házban kapott helyet, ahol Bura Károly lakott, aki végrendeletében meghagyta, hogy halála után (1934) otthonát cigánymúzeummá alakítsák át. Az eltelt közel kilenc évtizedben Bura Károly kérése feledésbe merült, ám most valóra válik.

Fotó: Archív

Időpont

2021. október 2. 16:00
Ez a rendezvény sajnos már véget ért.
#vizuál #zene #Egymástépítők #Ezerhangújózsefváros

Októberben lesz a két világháború közt híressé vált prímás és a zenész egyesület elnöke, Bura Károly születésének 140. évfordulója. A Roma Parlament Egyesület Művészeti Galériája épp abban a házban kapott helyet, ahol Bura Károly lakott, aki végrendeletében meghagyta, hogy halála után (1934) otthonát cigánymúzeummá alakítsák át. Az eltelt közel kilenc évtizedben Bura Károly kérése feledésbe merült, ám most valóra válik. A Roma Parlament Egyesület a kiváló zenész és érdekvédő előtt tisztelegve, az önkormányzattól bérelt kiállítóhelyet Bura Károly Galériának nevezi el.

A névadó ünnepségre egy cigányzenészeket bemutató fotókiállítással is készül az Egyesület, amelynek megnyitón a mai cigányzene műfajának egyik legkiválóbb képviselője, Sárközi Lajos és zenekara zenél.

Sárközi Lajos – hegedű
Sárközi Rudolf – nagybőgő
Csík Gyula – cimbalom

A program a hatályos járványügyi előírások betartásával látogatható. Az aktuális információkról kérjük tájékozódjon a helyszíneken és a helyszínek weboldalain.

Helyszín

Bura Károly Galéria   1085 Budapest, Kőfaragó u. 5.

Bura Károly Galéria

1085 Budapest, Kőfaragó u. 5.

Kapcsolódó programok

FreeSzemle

beszélgetés

film

színház

FreeSzemle
Jancsó 100
UTOPIA/DYSTOPIA

installáció

vizuál

UTOPIA/DYSTOPIA
Előadás, beszélgetés
YOU ARE NOW!

tánc

vizuál

zene

YOU ARE NOW!
A Flying Bodies és az ALL CAPS utcaművészeti fesztiválja - a Budapesti Őszi Fesztivál záróeseménye